23 feb 2016
februar 23, 2016

Rex in njegovo življenje na verigi

0 komentarjev

13.01.2016

Vinko je tudi danes obiskal Rexa. Njegovi skrbniki se za enkrat držijo dogovora, Rexova hiška ozirom streha je popravljenja, sedaj ima hrano in vodo na suhem. V hiški je sveža slama. Tudi k veterinarju so ga peljali, kjer so mu očistili ušeska.

Rex, še bomo prišli!

12.1.2016

Pred dnevi smo prejeli prijavo, da na eni od slovenskih kmetij živi ovčar, privezan na zelo kratki veriti in v zelo slabih razmerah.

Takoj, ko je bilo mogoče je naš član Vinko odšel pogledati kaj se s kužkom dogaja. Piše takole:
“Danes sem bil na prijavi in uredil zadevo, kolikor se je dalo.
Ovčarju Rexu, sem snel verigo, s katero je bil privezan, ter sem mu dal novo, normalno ovratnico. Hiško so še dodatno napolnili s senom, ter spredaj zabili desko, da si sena ne vlaci ven, tako spi na toplem in suhem. Verigo bodo jutri kupili novo 6m in tudi spuščajo ga, ko je lastnik doma. Jutri ga bodo tudi odpeljali na veterino, ker ima vneto desno uho. Jaz sem jih najavil, da ga jutri pripeljejo in uredijo ušesa. Navozili bodo tudi “šoder”, da nebo tekal po mokrem ali blatu. To bom v četrtek, tudi preveril.”

Rexu bomo vsaj malo poskušali pomagati in izboljšati njegove življenjske razmere. Držite pesti, da nam bo uspelo, saj je v takih primerih veliko odvisno od skrbnikov živali.

Nam se seveda para srce, ko gledamo fotografije razmer, v katerih živijo nekatere živali, a žal se vse to dogaja tudi pred našim pragom. Če opazite trpinčenje, mučenje živali, živali, ki živijo v nemogočih življenjskih razmerah ne obrnite se proč, kontaktirajte lokalno društvo za zaščito živali, poskušajte pomagati po najboljših močeh.

Naš kontakt za take primere je: prijave@animals-matter.com, pomagamo, če le moremo.

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja