Marsikdo se obregne ob jokajoče objave psov iz tujine (pa tudi živali iz Slovenije, ko ni ničesar drugega za očitat).

V objave drugih društev se na splošno ne vtikamo in jih ne sodimo. Naše objave so, kakršne so. Napisali smo že bolj jokajoče in manj jokajoče. V bistvu je stvar posameznika, kako objavo dojema.
V objavah poskušamo orisati problem dotičnega psa ali muce, podati čim več informacij. Seveda želimo za žival čimprej najti dom, včasih smo celo obupani in seveda je to iz objave čutiti. Enako je čutiti, kadar smo veseli in navdušeni, ker je kateri od naših varovancev dobil kvaliteten dom pri prekrasnih ljudeh.

Kako le ne bi bili….. Včasih smo vidno razočarani nad neodgovornimi ljudmi in včasih zgroženi ob odnosu nekaterih ljudi do živali.

Včasih so tudi slike, ki jih objavljamo v oglasih, strašne. Lahko sicer lažemo, pišemo in slikamo pravljice, ampak ne bomo. To je realnost in prav je, da jo kot tako, tudi predstavimo.
Kljub vsem našim čustvom, ki jih vi lahko razberete iz naših oglasov, kljub vsem nujnim pozivom in stiski, ki jo doživljamo, to ne pomeni, da bomo psa ali muco dali vsakomur, ki se ga bo »usmilil«, torej na silo.

Tako to ne gre. Trudimo se, da so domovi kvalitetni. Če popustimo tu, je bolje, da odnehamo in začnemo živeti lastna življenja.

Slaba posvajanja povzročijo stres živalim, s tem je velikokrat nemalo stroškov, vzamejo ogromno časa in so organizacijsko za nas strašno naporna. Kakorkoli se temu izmikaš, ni važno, kako prekleto dobro smo se skozi leta naučiti čitati znake, ki vodijo v propadle posvojitve, se včasih, sicer redko, ampak da…. zgodi tudi nam. Smo samo ljudje in drugim ljudem ne vidimo v glavo in dušo.

Včasih se zgodi, da nekdo vrne žival, češ da ima z njo težave. Po enem dnevu, po enem tednu. Seveda. Če živali ne date možnosti, da se navadi na vas, na vaš bioritem, potem niste odgovoren skrbnik in dobro razmislite, če ni bolje, da ste brez živali.

Živali so živa bitja, niso roboti. Skoraj vedno se zgodi, da ta ista žival pri pravem človeku funkcionira odlično. Čudežno izginejo težave, ki jih vi navajate kot razlog, da mora pes stran.

No, mi bi bili najbolj hvaležni, če bi o svojih pričakovanjih razmišljali preden ste posvajali.

Posvojitelje prosimo, da se vedno odločajo »z glavo«.
Posvojitev psa ali muce je potrebno dobro premisliti in strinjati se morajo vsi člani družine. Premisliti je potrebno ali bomo živali lahko nudili primerne pogoje, ali bomo razumeli, da jo je strah novega okolja, vsega, kar ne razume in da so s tem pač povezane določene težave.

Ne zaradi nas in zgolj zato, da se izognete našim intervencijam, to morate storiti za žival, ki jo mislite posvojiti. Žival bo z vami lahko zelo dolgo, žival je tudi finančni strošek. Vedeti morate, da mi nimamo namestitev, kamor bi lahko žival namestili, po tistem, ko se vi čez noč odločite, da ste se prenaglili. Vedeti morate tudi to, da vaša nepremišljena dejanja lahko živali pustijo trajne posledice.

Torej, smo zmenjeni? Nihče ne bo jezen na vas, če ne boste posvajali. Bomo pa jezni, če boste, brez da o tem res dobro razmislite! Če boste dobro razmislili in posvajali, potem bomo navdušeni!

Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem našim krasnim posvojiteljem, ki za vaše (v srcu bodo vedno tudi malo naše) živalce skrbite tako, kot bi mi. Hvala vam iz srca!

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja