04 Sep 2018
september 4, 2018

Tudi nam lahko namenite 0,5 % dohodnine

0 Comment

ODSLEJ LAHKO TUDI NAM NAMENITE 0,5% DOHODNINE

Vašo donacijo bomo namenili zapuščenim, bolnim, zanemarjanim živalim, pa tudi njihovim skrbnikom, nekateri namreč imajo srce za živali, žal pa se znajdejo v finančni stiski in tudi njim je namenjena naša pomoč.

“Vsak zavezanec za dohodnino lahko del svoje odmerjene dohodnine (do 0,5 %) nameni za donacije organizacijam, ki delujejo s splošno koristnim namenom.

Kako doniram?

V ta namen mora (kadarkoli želi) izpolniti poseben obrazec, ki se imenuje »Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije«

Društvo za dobrobit živali AniMa-Animals Matter

Društvo za dobrobit živali AniMa-Animals Matter

in ga poslati na svoj pristojni finančni urad.

(Upravičenec je Društvo AniMa, Davčna številka: 62627830)

Zahteva se bo upoštevala za tisto odmerno leto, v katerem je bila poslana. Povedano drugače: zahteva, ki se pošlje v letu 2018, se bo upoštevala pri odmeri dohodnine za leto 2018, ki pa se izvaja v letu 2019.

Enkrat že vložena zahteva velja za nedoločen čas. To pomeni, da je ni treba vlagati vsako leto.

Višina donacije je odvisna od višine odmerjene dohodnine. Donacija ne vpliva na višino vračila ali doplačila dohodnine zavezanca. Na primer: tisti, ki se odloči za takšen način doniranja, ne bo v ničemer finančno prikrajšan. Če se za donacijo ne odloči, gre 0,5 % od odmerjene dohodnine (skupaj z ostalimi 99,5 %) v proračun RS.

Hvala vsem, ki vam je mar in nam pomagate pomagati.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja