23 sep 2016
september 23, 2016

Zgodba o Lizi

0 komentarjev

6.8.2016 smo med našimi sporočili lahko prebrali prošnjo najditeljice tigraste mucke v Rušah, da priskočimo na pomoč.

Naše kapacitete so že lep čas popolnoma zasedene in finančna sredstva zelo omejena, zato smo morali pomoč z nastavnitvijo žal odkloniti, smo pa takoj objavili, da muc išče namestitev oziroma dom in najditeljici svetovali, da kontaktira lokalno zavetišče, ki je dolžno muco namestiti in oskrbeti oz. poiskati najbljižje zavetišče, ki lahko mucko namesti.

Žal so jo samo odslovili, da je pri njih polno in muco prepustili na milost in nemilost najditeljice.

Mucka je kar sama vstopila v njihovo stanovanje, pustila se je božati in crkljati, kar pomeni, da ne gre za divjo-prostoživečo muco, te se običajno ljudi izogibajo, temveč da je mucka imela svojega človeka.

Gospa Uršula je sklenila, da bo za mucko poskrbela kolikor je v njeni moči in poskusila “prepričati” njene mačkone, da je ne bodo preganjali, mi pa smo obljubili objavo in iskanje doma, kar smo tudi storili, a na žalost do danes brezuspešno.
Muc, ki iščejo domove in nastanitve je enostavno povsod preveč. Ljudje pa še naprej brezbrižni, neodgovorni in arogantni.

Čez približno teden dni, okrog 13.08. pa smo prejeli to sporočilo:

“Glede mucke je novo to da je danes prisel lastnik. Ko so se odselili jo je odpeljal s seboj vendar se muca z njihovo notranjo ne razume in je pobegnila sem kjer so prej ziveli. Se pravi tukaj kjer se sedaj muca pojavlja. Ker se njegova notraja z njo ne razume je ne bi vec vozil nazaj. Povedali sva da ji iscemo dom ampak bi jo zeleli se prej peljati na sterilizacijo. Se je odpeljal domov in nama prinesel racun o sterilizaciji muce. Tako da hranimo jo, bozamo jo in iscemo dom kjer bo imel moznost biti zunaj in noter in da je edina muca.”

Na srečo, je ta muca, kljub temu, da je ostala brez doma, vsaj sterilizirana in našli so jo ljudje, ki jim je bilo mar zanjo in so zanjo tudi lepo poskrbeli.
Glede na to, da se je mucka sama vrnila na lokacijo smo se z najditeljico strinjali, da je najbolje, da na lokaciji tudi ostan, najditejica in njena soseda pa bosta poskrbeli, da je z mucko vse kot mora biti.

Danes 22.09.2016 pa smo prejeli tole sporočilo:

“Update dekline Luci.
Vceraj bila pri veterinarju in razen bolh katere odpravljamo po navodilih z ampulami in sta jih ona ter nas mackon staknila, od 4 jezov ima malo bolece grlo. Dobila je tbl proti notranjim parazitom ker se je vet zdelo da so od tega prebavila malo vneta ampak drugace je baje lepo rejena. Na nov dom pa caka zelo tezko 🙂, na fotelu ali pa pod koco 🙂. In nekak smo vceraj pri vet rekli da si nas je izbrala kar sama tako da odkrito povedano doma vec ne iscemo 🙂.

Z mojim mackom se ne pretepata ravno lepo se ne gledata malo bolita in pihata ampak sta spala ze tri dni v istem prostoru tako da ….. mislim da sedaj moj mic ne bo vec pobegnil zaradi nje.”

Iskrena hvala gospa Uršula, za vašo skrb, za vse kar ste za Lizo naredili, za vašo srčnost in da ste rešili še eno zapuščeno mačjo dušo.

Takšnih zgodb in takšnih najditeljev si lahko samo želimo.

Iskrena hvala iz vsega srca in poklon vseh nas, ki delujemo v društvu AniMa!

STERILIZIRAJTE, KASTRIRAJTE, POSKRBITE ZA SVOJE ŽIVALI!

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja