Lumpi in Don

 

LUMPI in DON iščeta ljubeč dom, kjer ju bodo ljudje sprejeli v paru – iščeta torej skupni dom

Lumpi je črne barve, star je tri leta.
Don je svetlo rjave barve, star je eno leto. Don je že od rojstva brez enega očesa.

Oba sta kastrirana, cepljena, čipirana, dobila sta sredstva za zunanje in notranje zajedavce, oba sta tudi lepo sfrizirana.

Ker sta do zdaj živela skupaj, Don pa je na Lumpija izredno navezan, iščeta skupni dom.

Išče se seveda izključno notranji dom – življenje zunaj v ograjenem zemljišču, boksu, na verigi, v garaži, … odpade! Psa sta bila rešena iz slabih življenjskih pogojev, zato nujno potrebujeta dom, kjer bosta dobrodošla v hiši, kjer bosta dobila dovolj pozornosti od ljudi, saj do zdaj tega nista imela.

Ker sta celo življenje bila po večini zaprta v sobi, jima je skakanje po travi veliko veselje, zato imajo prednost posvojitelji, ki živijo v hiši/stanovanju z dobro ograjenim zemljiščem (Lumpi je namreč radovednež, ki rad pobegne).

Povodca nista najbolj navajena, potrebovala bosta nekaj vaje. Tudi na to, da se lula zunaj, se še navajata.

Išče se dom brez drugih domačih živali. Lumpi je namreč obseden z mucami, bi jih lahko podil celi dan.

Oba sta zelo prijazna, niti malo agresivna, igriva, cartljiva. V prejšnjem domu sta bivala tudi z otroci, ampak ali so bili dosti v stiku in kako so se obnašali žal ne vemo. Trenutno stikov z otroci nimajo.

Nista navajena jesti briketov, niti ne jesta iz posodic. Očitno so ju hranili iz roke, pa še to z ostanki kosila. Prišla sta izredno suha, zato se od novih posvojiteljev pričakuje, da ju bodo ustrezno hranili, navajali na hrano primerno za pse, če bo potrebno pa tudi hranili z roke.

Pred oddajo preverimo dom, podpiše se posvojitvena pogodba društva AniMa. Nahajajo se v začasnem domu v okolici Gornje Radgone.

[top]

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja