Melony

14.07.2017
Vsem, ki nas vedno znova sprašujete zakaj ne pomagamo samo v Sloveniji predstavljamo psičko Melony.

Enostavno ne moremo obrniti glave proč in se delati kot da je nismo videli samo zato, ker je reva najdena na polju lubenic v Srbiji. Najdena na vroč dan, ko je sonce neusmiljeno pripekalo, njeno edino “zavetje” je bil kovinski sod, priklenjena na verigo, brez kapljice sveže, hladne vode, prestrašena, ….

Kakšen je človek, ki pusti psa samega, sredi ničesar, brez zavetja, brez hrane in vode, priklenjenega na verigo, prepuščenega vročini, toči, …. samo zato, da bi mu naj čuval nekaj lubenic????!!!!!!!

Kdo ve koliko takšnih revežev je še priklenjenih sredi ničesar, obsojenih na trpljenje in bedno životarjenje?

A ta črna lepotička je imela srečo v nesreči, mimo polja se je tistega dne domov vračala naša prijateljica in velika ljubiteljica živali Svetlana Malkić. Sprva psa niti opazila ni, v daljavi je s ceste videla sod in v tistem trenutku se je nekaj premaknilo.
Svetlana je peljala mimo misleč, da si ji samo dozdeva, da je nekaj zamigalo, a nekaj ji je govorilo, da se mora vrniti in to je tudi storila. Pričakal jo je grozljiv prizor, ki je tudi ujet na eni izmed fotografij, železni sod, prazna posoda in sestradan, preplašen kuža z veliko brazgotino na vratu.

Niti pomislila ni, da je ne bi odpeljala s seboj. Poimenovala jo je Melony.

Melony je bila veterinarsko pregledana, na žalost ima srčnega črva in njeno zdravljenje bo trajalo vsaj nekaj mesecev, samo upamo lahko, da sta prišli še pravočasno.
Bila je pri pasjem frizerju, kjer so jo okopali in postrigli, tako da je Melony sedaj prava pasja lepotica.

A življenje sredi ničesar je pustilo ne samo fizične tudi psihične posledice. Melony je izredno preplašena, a strah počasi, počasi pojenja. Svetlana Malkić ji vsak dan posveti nekaj svojega časa, vsaki dan jo obišče v bližnjem penzionu, čeprav ima na skrbi skoraj 30 svojih psov.

Verjamemo, da boste razumeli, zakaj se nismo mogli obrniti proč, zakaj nismo mogli zatisniti oči in enostavno ignorirati zgodbe.

Melony bi radi pomagali tudi mi. Potrebuje kvalitetno hrano, zdravila proti srčnemu črvu, potrebuje vitamine, čaka jo še cepljenje in sterilizacija, zato vas prosimo za vašo pomoč, vsak EUR je zelo dobrodošel:

donirate lahko Svetlani na paypal

ciceron.cile777@gmail.com

ali

Društvo za dobrobit živali AniMa
Ekartova ulica 25
2204 Miklavž na Dravskem polju

TRR: SI56 04515 0002 5344 39

ali

Paypal:
info@animals-matter.com

namen:MELONY

ali

A1, Telemachovi, Telekomovi in Izimobilovi naročniki:

pošljite SMS

ANIMA5 na 1919

Melony vam bo neizmerno hvaležna.

SEVEDA PA BO ČEZ NEKAJ MESECEV ISKALA TUDI DOM. ČE JI KDO ŽELI ODPRETI SVOJE SRCE IN VRATA SVOJEGA DOMA

Kontakt Mojca 041 772 221 po 16 uri

[top]

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja