Tačko

28.9.2020
Tačku je čudovito začasno namestitev ponudila gospa Marija, ki mu je pokazala, da lahko zaupa tudi ljudem, da znamo biti prijazni, skrbni, da vsi ne pretepamo,…
Po nekaj mesecih v začasnem domu je napočil čas, da Tačko odide v čisto svoj, ” za vedno” dom.
Odpeljali smo ga na kastracijo, po njej je že popolnoma okreval, je pa veterinar žal ugotovil, da ima Tačko težave s kolki, mnenja je, da za enkrat zadostuje ustrezna hrana (VETLIFE DOG JOINT), ki smo jo tudi naročili.
Tačko sicer obožuje sprehode, poležavanje na soncu,…
Zanj iščemo izkušenega, odločnega in stabilnega skrbnika, saj je Tačkova preteklost pustila tudi posledice na njegovem vedenju (tepež, zanemarjanje, privez na prekratko verigo, nič sprehodov…..), Tačko je namreč do tujcev nezaupljiv, ne mara vožnje z avtomobilom..
Za gospo inšpektorico seveda ni bilo sporno, da je Tačko živel v popolnoma neprimernih razmerah, skrbnik ni znal poskrbeti niti zase, kaj šele za živali, veliko muc je pri njem klavrno končalo, prav tako tudi kokoši….
Ne bomo napisali “na srečo”, ampak Tačko je bil rešen šele, ko je njegov prejšnji skrbnik umrl.
Po naročilu inšpektorice je prejšnji skrbnik moral Tačka cepiti in čipirati, saj niti tega ni uredil pred prihodom na prijavo,… Takrat so zapisali v potni list, da je Tačko star 8 let, po mnenju veterinarja, ki trenutno skrbi zanj pa ima Tačko nekje med 5 in 6 let.
Ne rabite biti preveč aktivni, dovolj bo, če ga boste peljali na sprehod, prevelikih naporov se mora zaradi kolkov izogibati.
Zanj iščemo hišo z ograjenim vrtom in možnostjo vstopa v hišo, sploh pozimi mora Tačko biti na toplem.
Delimo in mu pomagajmo, da bo še pred zimo našel svoj dom.
Tačka lahko tudi obiščete.
Oddaja se s podpisom dogovora o prevzemu živali in predhodnim obiskom pri potencialnih posvojiteljih.
Kontakt Marija 040 703 127
**************************************

 

1.6.2020

NUJNOOO!

Ime mu je Tačko, star je približno 3 leta in pol in NUJNO IŠČE VSAJ ZAČASNO NAMESTITEV.

Zanj smo že iskali rešitve, saj je živel v nemogočih razmerah. Po posredovanju inšpektorice je na žalost moral ostati pri skrbniku, ki ga je pretepal.

Sedaj je ostal sam in NUJNO potrebuje dom.

Kontakt Nada Zor  040 161 602

**************************************************************

Temu velikemu lepotcu iščemo dom. Dobili smo prošnjo za pomoč in smo se tudi odzvali. Nujno išče vsaj začasno namestitev še pred zimo. Star je približno 3 leta in kljub zelo težkemu življenju izredno prijazen do ljudi. Za kastracijo poskrbimo mi, ko bo na varnem, suhem in toplem. Kuža živi v nemogočih razmerah, zato prosimo, da mu s skupnimi močmi pomagamo.

Kontakt Anima inbox ali info@animals-matter.com ali 041 971 998

[top]

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja