Vabimo vas na »Shod za pravice hrtov v Španiji«, ki bo v četrtek,

27. februar 2020 ob 17h pred Veleposlaništvom Kraljevine Španije v Ljubljani, Trnovski pristan 24.

Protestirali bomo zaradi grobega kršenja pravic galgov (španskih hrtov) v njihovi lastni državi in proti brezčutnemu odnosu do teh čudovitih psov – v opomin predstavnikom španskih oblasti. Kot državljani Evropske unije smo globoko užaloščeni in razočarani nad njihovim zatiskanjem oči pred odkritim zločinom nad nemočnimi psi in nad njihovo nezmožnostjo, da v svoji državi popravijo krivice, ki se živalim v Španiji (hrtom, drugim lovskim psom, bikom …) pod floskulo “kulturna tradicija” dogajajo že stoletja.

Februarja, po zaključku lovne sezone, v Španiji v grozovitih okoliščinah (z obešenjem na drevesa, metanjem v vodnjake, s pohabljanjem, prepuščanjem živali na milost in nemilost cesti itn.) vsako leto izgine najmanj 80 000 galgov. Gre za nezaslišano in nesprejemljivo mučenje, pobijanje živali, zgolj za zabavo, obredno naslajanje nad že tako onemoglimi in zaradi lakote ter grobega odnosa popolnoma izmučenih živali, ki so v očeh španskih lovcev pridobili oznako »neuporabni«.

S protestom podpiramo številne organizacijam za zaščito živali v Španiji, ki zahtevajo dokončno prepoved lova z galgi in se vsak dan neumorno trudijo, da prek krvniki rešijo čim več psov. Mnogi galgi so po letih trpljenja našli srečne in varne domove tudi pri nas, v Sloveniji, zato je prav, da se sliši tudi naš glas.

Zagovorniki pravic živali, ljubitelji in posvojitelji hrtov, pridite v čim večjem številu! Bodimo skupaj glas zlorabljenih galgov v Španiji!

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja