Spoštovani!

Ker se po prvem protestu “Ne ubijaj! Sobivaj! Protestiraj!”, ki je potekal v Ljubljani 31.8.2019, v ravnanju državnih organov ni spremenilo nič, vas ponovno vljudno vabimo, da se v čim večjem številu udeležite drugega javnega shoda “Zaščitimo zveri”, ki bo potekal v soboto 12.10.2019 ob 14. uri na Kongresnem trgu v Ljubljani ter se nadaljeval na Trgu republike vse do 17. ure.

Z drugim javnim shodom ponovno pozivamo državne organe k spoštovanju Ustave Republike Slovenije, Direktive o habitatih, mednarodnih pogodb in konvencij ter odločitev Upravnega sodišča, saj le teh ne spoštujejo, ampak s pomočjo lovcev na željo peščice živinorejcev, ki ne ščitijo svojih živali, iz podeželja na sončni strani Alp še naprej ustvarjajo podeželje smrti.

Ker Slovenija ni država interesne skupine, kateri Interventni zakon o odvzemu 200 medvedov in 11 volkov izpolnjuje želje, zahtevamo takojšnjo razveljavitev omenjenega zakona in takojšnjo razrešitev ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandre Pivec ter ministra za okolje in prostor Simona Zajca.

Zahtevamo tudi, da živinorejci nemudoma, obvezno in brezpogojno sprejmejo vse s strani države in Evropske unije sofinancirane zaščitne ukrepe.

Če imate dovolj “šank debat” interesne skupine, nezakonitega ravnanja pristojnih in nezakonitega lova na zaščitene medvede in volkove ter ste za sobivanje in boljši jutri za vse nas, se nam pridružite.

Se vidimo na Kongresnem trgu v Parku Zvezda, v soboto 12.10.2019 ob 14. uri!

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja